viernes, 8 de agosto de 2008

DELICIES DE MAGRET AMB POMA CARAMELITZADA


DELICIES DE MAGRET AMB POMA CARAMELITZADA
I CONCURSO "EL PINTXO PERFECTO"


MARGALIDA TORRENS

INGREDIENTS:
1 poma "reineta" per al forn
2 pomes "reinetas"per a la salsa
1/8 de branca de canyella
sucre
brandy
1 magret d'ànec
sal i pebre
oli d'oliva
ou filat
torrada, galleta craker o similar


PREPARACIÓ
Pelar i tallar les dues pomes i posar-les a bollir amb un xic d'aigua en una cacerola. Quan perdin consistència afegir-hi una cullerada sopera de sucre, la canyella i un raig de brandy al gust. Remenar sovint fins que agafi la textura de compota i reservar.
Tallar l'altra poma, sense pelar-la, a llenques de dalt a baix, com si fossin grells de taronja, i enfornar a foc suau damunt una safata de forn fins que siguin fluixes les llenques. També es pot fer aquest procés en el microones. Reservar la poma.
En una torradora ben calenta posar el magre salpebrat per la part del greix i quan sigui cuit girar-lo, en tenir-lo al punt (no s'ha de fer massa per conservar la textura) treure'l procurant salvar el suc. Aquest procés també es pot fer en el forn amb la precaució de posar la part del greix a baix. Trocejar la carn a tiretes immediatament abans del montatge.
MONTATGE DEL PINXO
Agafam la torrada i a damunt li posam un llit de les llenques de poma. Després hi posam un poc de crema de poma caramel·litzada i a damunt unes tiretes del magret d'ànec. Ho adornam amb un pols d'ou filat.

No hay comentarios: